[120731] tabehoudai

Igår hade jag jätteroligt! Jag träffade Simon i Shibuya, och för att fira att vi fått pengar från csn, gick vi och åt sukiyaki-buffé! Det var supergott och roligt!
När man äter Sukiyaki så får man steka kött, grönsaker och nudlar vid bordet, i en jättegod Sukiyaki-sås! För första gången sedan jag kom hit till Japan, så åt jag till jag fick ont i magen! Men det var värt det!

Efter maten så gick vi runt och tittade lite i affärer, och sedan hamnade vi i ett spelcenter, där vi spelade ett Guitar Hero-liknande spel, fast med animelåtar och utan gitarren! Det var en låt som vi speciellt fastnade för!

Anpanman's March


Hittade också en kackerlacka på toaletten i det spelcentret! Det var äckligt! :(

Vi var ute till ca kl 22, men hade det inte varit för att jag hade läxa och skola idag så hade vi mest troligt stannat mycket längre!
 2012-07-31  03:21:00      Japan 2012     Kommentarer (1)

[120730] Äventyr

Igår var jag på äventyr på flera olika ställen i Tokyo, med en japansk kompis som visade mig runt bland animefigurer och tv-spel! Vi började i Nakano, där vi tittade på figurer och åt tacos!

Sedan förflyttade vi oss till Akihabara och besökte ett Maid cafe som hette Popopure. Det var jättemysigt och supergulligt! Det var dock jättedyrt att äta/fika där! Vi beställde en apelsinjuice och is-te, och de båda gick på totalt 140kr! Efter det gick vi till ett animecenter som dock var stängt, men utanför satt det en massa försäljare som hade en massa saker till reapris! Jag köpte två anime-figurer som gick på 90kr styck (vilket är väldigt billigt för animefigurer!)

Efter Akihabara så begav vi oss till Ueno och gick runt på en "marknad" innan vi stannade på ett cafe för att avsluta dagen med att fika lite.

I Akihabara! Min kompis berättade att på söndagar kallades det "Walking paradise", för de stänger av storvägen i detta område för bilar!
 2012-07-30  03:55:00      Japan 2012     Kommentarer (1)

[120727] Yakiniku

Idag har jag varit i Tokyo i exakt en månad. Tiden har gått väldigt snabbt och jag har haft väldigt roligt!

Idag tog jag och åkte till Harajuku med en klasskompis där jag fick träffa två nya människor, en svensk och en kanadensare. Tillsammans bestämde vi oss för att gå och äta Yakiniku, som är en maträtt där man får en tallrik med rått kött och lite grönsaker som man får grilla själv på en liten grill som finns i mitten av bordet! Det var väldigt gott, och spännande!

Yakiniku
 2012-07-27  15:38:00      Japan 2012     Kommentarer (1)

[120723] Lawson

Varje dag har vi en 20-minutersrast på skolan. Varje dag vid denna rast tar jag och fyra klasskompisar och pallrar oss till Lawson, som ligger endast två minuter ifrån skolan. Där köper vi alltid ätbara saker och pratar om allt möjligt mellan himmel och jord. Idag tog jag en slags Yakitori (kyckling på pinne).

Gott!

Imorgon ska jag upp tidigt då jag ska till ett sjukhus i närheten av skolan på en slags hälsokoll, vilket alla skolans elever måste gå på. De kollar typ längd, vikt, blodtryck, röntgar bröstet, hörsel- och syntest! Det är ju lite bra, det var ju ett tag sedan jag hade någon hälsokontrol! Hoppas jag är frisk då! :P
 2012-07-23  16:26:00      Blandat     Kommentarer (0)

[120722]

Nu har jag inte uppdaterat på ett tag, mest pga att jag inte har gjort så mycket mer än att sova, äta, plugga och suttit ohälsosamt mycket vid datorn! :P

Igår var det dock ett litet party på min skola, där man fick träffa andra elever som studerar japanska, men också japaner som studerar italienska på samma skola! Jag fick lära känna fyra stycken japaner, varav tre är väldigt intresserad av att få umgås med mig. Min mobil har surrat konstant nästan hela dagen, plus att min nästa helg redan är fullbokad! Så populär man kan vara när man är utlänning då! xD

Idag har jag varit med Simon i Akihabara och shoppat, kanske lite för mycket! Köpte en iPod touch, så jag kan följa Instagram, och ladda ner japanska språk-applikationer som underlättar när man umgås med japaner som kan minimal engelska! Köpte också ett Gameboy Color, Pokemon röd, Kirby och ett Mariospel. Sedan åt vi lite ramen med kött och ägg på! 

Vi hittade också en jättecool vägg med Persona 4-tema!

Var tvungen att ta kort på alla karaktärer som fanns på väggen!
 
Och så en bild från Akihabara!
 2012-07-22  14:43:00      Japan 2012     Kommentarer (1)

[120717]

Idag tog jag och gick ut på stan efter skolan, istället för att åka hem direkt! Vi gick till en 100yen-shop, där det mesta går på 100 yen/st (ca 10 sek). Handlade lite onödiga saker, och mina älsklingschips med sjögrässmak! :D

Solnedgång, någonstans i Shibuya.
 2012-07-17  16:08:00      Japan 2012     Kommentarer (0)

[120715] Zojo ji

Idag tog Simon och jag och åkte till Pokemon-centret (igen!)! Jag passade på att köpa ett Pikachu-mobilskal till min älskade Galaxy SII som väntar på mig hemma i Sverige, och ett par Pikachu-hörlurar! :D Tog även två kort inne i affären, för tydligen var det tillåtet! xD

vänster bild är det Piplup, Pikachu och Charmander (samt Reshiram och Zekrom som syns i bakgrunden), som hälsar en välkommen när man kommer in i butiken. Till höger finns Charizard som hänger uppe i taket! :D

Efter Pokemon-centret tog vi en promenad i Hamamatsucho och hittade ett tempel som vi gick till och tog lite kort! Templet heter Zojo Ji.

Till vänster är "the main gate" som kallas Sangedatsumon. Till höger är (en väldigt dålig) bild på "the main hall" som kallas Daiden. Vi gick inte in dit då det såg så "inte-öppet-för-allmänheten" ut! Men det var häftigt! Tokyo tower finns alldeles precis bakom detta tempel (syns på den högra bilden)! Någon dag ska vi dit upp och se utsikten över Tokyo!
 2012-07-15  15:39:00      Japan 2012     Kommentarer (0)

[120714] Yamanote

Jag åker tåg till skolan varje dag. Yamanote-sen (-linjen), kliver på på Gotanda, åker förbi Meguro och Ebisu, innan jag till sist kliver av i Shibuya! Sedan samma väg tillbaka efter skolan.

Efter att jag åkt några gånger fram och tillbaka, började jag lägga märke till att det spelades fyra olika melodier på dessa fyra stationer jag stannar vid två gånger om dagen! Samma melodi vid samma station varje dag! Jag tänkte att varje station på denna linje kanske har en egen melodi, men när jag frågade andra om det så sa de bara att de inte ens hade lagt märke till detta alls!

Sedan kom jag på att jag kunde ju Googla om detta, och visst visade det sig att det är sant! Över hälften av stationerna på Yamanote-linjen har sina egna små korta melodier, som spelas när/just innan tågdörrarna stängs! Hur häftigt är inte det?!
 2012-07-14  07:38:00      Blandat     Kommentarer (0)

[120714] Apelsin

God morgon! Här är klockan 12 på dagen och jag har just vaknat! Igår hade vi ett hejdå-party för en tjej som flyttar ut ur huset nästa vecka! Det var väldigt trevligt! Eftersom jag i princip bara har druckit apelsinjuice sedan jag kom hit, så fick jag en apelsindrink att dricka! Den var ganska god! :D

Fick också lära känna en ny japansk tjej, som har varit i Frankrike och USA, vi pratade ganska mycket om kulturskillnader och hemlängtan! Hon berättade bl.a. om att när hon hade varit i Frankrike, hade hon blivit van vid att hälsa på sina vänner med den här kända "pussa-på-kinderna"-hälsningen, och när hon kom tillbaka till Japan hade hon tyckt att genom att buga som hälsning, kunde hon inte uttrycka hur glad hon var att se dem. Hon hade lärt sig att tycka om "kontakt". Jag å andra sidan, som blir nervös och får svettiga händer när man ska skaka hand och krama inte-så-nära vänner, trivs bra här än så länge, där folk inte är så "touchy".

Hon bjöd även med mig till lite "clubbing" ikväll. Hon ville gärna presentera mig för sina vänner! Så det ska bli spännande! :D

Det är lite roligt att jag har bott här i två veckor, men jag får fortfarande se nya människor varje dag som bor i samma hus, som jag aldrig sett förut!
 2012-07-14  05:15:00      Japan 2012     Kommentarer (0)

[120712] ポケモンセンタートウキョー, POKEMON-centret

Idag var det meningen att min kompis Simon, och jag skulle gå till Pokemon-centret tillsammans! Simon blev dock sjuk, så jag åkte dit själv! Och det var verkligen himmelriket för mig! Jag handlade väääldigt mycket! Lite för mycket kanske! :P

En stoor bild på Pikachu, och en bild från det jag trodde var ingången! xD

Jag köpte bl.a. Pokemon-kakor, en datamus, en dataväska och en sminkväska, mobilsmycken mm. Det fanns mycket fina saker där som jag ville ha, men fick tänka lite på att jag trots allt är en fattig student! ;__; Nästa gång blir det mer Pokemon-shopping!
 2012-07-12  14:07:00      Japan 2012     Kommentarer (1)

[120711] ハチ公

Idag hälsade jag på Hachikō. De flesta har nog hört historien om honom, annars finns den att läsa här!

På statyn står det chūken Hachikō (忠犬ハチ公), som betyder "trogna hunden Hachikō".
(Källa: Wikipedia)
 2012-07-11  14:23:00      Japan 2012     Kommentarer (0)

[120710] Pinapple cake

Jag har inte gjort så mycket nytt de senaste dagarna, därav den dåliga uppdateringen!

I söndags var jag i Akihabara med Simon och tittade runt på anime-figurer, -leksaker och spel! Hittade ett gammalt rosa PSP-2000 som jag funderar på att köpa! :D Det var jätteroligt att få träffa honom, det lindrade min hemlängtan lite grann! Den här veckan ska vi till Pokemon-centret och nörda lite! Jag längtar! :D 

Idag fick alla i klassen varsin liten ananas-bakelse (jättepopulärt i Taiwan) av vår taiwaneiske klasskompis! Det var riktigt snällt! Dock så var jag inte så förtjust i den, så min taiwanesiska rumskompis fick den när jag kom hem! :D Så snäll är jag!

Och bara för att det är så tråkigt med ett inlägg utan bilder, så får ni en bild på min väg!
Jag bor i huset med vit framsida, längst bort i vägen! :D Fint!

Vädret är förresten outhärdligt varje dag, särskilt när solen är framme! Så varmt! Det känns verkligen att jag kommer från norra Sverige! XD
 2012-07-10  12:37:00      Japan 2012     Kommentarer (0)

[120706] たなばた

Eftersom det är tanabata (star festival) imorgon, så fick vi en lapp och ett litet snöre av våra lärare på skolan idag, som vi fick skriva en önskan på och knyta fast vid skolans alldeles egna lilla bambuträd. Tanabata firar man för att de två stjärnorna Vega och Altair (Orihime och Hikoboshi), som är förälskade, får mötas endast dag om året! "The Milky Way" håller dem isär resten av året! Man firar alltså deras möte! Vet inte exakt hur man firar det, men en av dessa saker är iallafall att skriva en önskning till "Gud" och hänga upp i ett bambuträd.

På min lapp står det "Korekara mo kareshi to shiawase onegai shimasu." Som betyder ungefär "Snälla, låt mig få vara lika lycklig i framtiden med min pojkvän, som jag har fått vara hittills."


Och här är min nya mobiltelefon! Skulle egentligen ha fått den på måndag, men jag hade tur och fick den idag istället! :D Så nu kan mina nära och kära maila mig så mycket de vill! :P
 2012-07-06  13:12:00      Japan 2012     Kommentarer (3)

[120705]

Idag har jag faktiskt nöjes-shoppat lite! Jag behövde en väska som har plats för mina skolböcker! Och så hittade jag ett par skor på vägen som jag också var tvungen att köpa! Åt ute en på en japansk restaurang idag också! (Kött med ris (köttet var supergott!) och miso-soppa!) Man fick beställa mat och betala i en maskin, och så fick man en "biljett". Då kunde man gå och sätta sig och lämna in biljetten, så började de laga maten åt en! Lite "fancy" jämfört med vad man är van vid. :P

Miso-soppan var inte god! :(
 
 2012-07-05  15:34:00      Japan 2012     Kommentarer (0)

[120704] 109

Min klasskompis hade rökpaus i Shibuya efter skolan idag!
Hon stod och spanade in japanska pojkar, jag spanade in Shibuya 109!

Solnedgång.
 
 2012-07-04  15:25:00      Japan 2012     Kommentarer (0)