[120626] Ojoj

Just nu sitter jag på hotellet och har just ätit en mega-frukost! Beställde frukost till hotellrummet, bara för att jag kunde! xD Men jag orkade inte ens äta upp hälften av det! xD Gott var det iallafall!

Ska snart åka in till stan så jag kan hämta upp mitt pass och visum på den Japanska ambassaden, och sedan är det bara att vänta på att lyfta mot Peking och Tokyo! Awesome!
 2012-06-26  08:19:00      På väg!     Kommentarer (0)

[120618] en hemsk dag

UppCon var inte så roligt. Jag är mest troligt för gammal för småbarn som springer runt och vill bli vän med folk som har coolt hår eller coola linser. Det är ändå lite synd att detta var det allra sista UppCon.

Idag åkte jag hem till min mamma för att fixa med min visumansökan! Jag stressade och stressade för att hinna, med vetskapen om att de tömmer postlådan kl 14. Sur och grinig var jag, men blev gladare då jag såg att de tömmer postlådan vid ICA kl 15! Jag hann!

Nu har jag också betalat avgift till huset jag ska bo i, så det är bara visumet jag måste vänta på nu! Och så är ju packningen kvar så klart!

Resfebern har slagit till riktigt ordentligt idag. Jag har gråtit hela dagen så jag har ont i huvudet!

Jobbigast är vetskapen om att jag inte kommer att kunna vara med min Emil på ett helt halvår! Varför är kärlek så jobbigt?

 2012-06-18  18:39:00      På väg!     Kommentarer (0)

[120612] 25000 yen rikare

Idag har jag fått hämta ut 25000 yen (ca 2300sek i dagsläget) som jag beställde hos Handelsbanken! :D Man måste ju ha lite cash när man landar!

Hon ser lite läskig ut!
 
Just nu håller jag på att packa både för Japanresan, och så lite inför UppCon i helgen! :D
 2012-06-12  18:17:00      På väg!     Kommentarer (0)

[120611] 15 dagar kvar

Nu har det varit dött här för min del ett tag, lite tråkigt. Men nu börjar det äntligen hända saker igen!

Jag fick mitt studielån beviljat hos CSN för ca en och en halv månad sedan, yess!

Förra veckan skrev de från Go! Go! Nihon och meddelade att det var dags att fundera på boende, så jag fick fylla i ett formulär om vad jag önskade. De hittade ett till synes fint litet hus i Shinagawa, ungefär 22 minuter (med tåg) ifrån Shibuya, där min skola ligger.
 
För att få visumcertifikatet så måste jag betala skolavgiften för det första halvåret, 375.000yen (ca 33.500sek), men eftersom CSN inte betalar pengarna till mig förrän ca två-tre veckor innan skolstart så bestämde jag mig för att lägga ut pengar så länge och betala denna skolavgift. Detta gjordes idag, så snart kommer mitt visumcertifikat att skickas till mig på post. Sedan måste jag skicka detta, tillsammans med mitt pass, till den Japanska ambassaden. När de har fixat mitt visum kommer jag att måsta åka dit för att personligen hämta ut det.
 
När detta är gjort, och när boendet är fixat så är det bara att åka!
 
Självklart är jag fruktansvärt nervös över detta! Om bara 15 dagar är det dags att sätta sig på planet mot min dröm!
 2012-06-11  12:12:00      På väg!     Kommentarer (0)